Presented by arrangement with Music Theatre lnternational

Sverigepremiär

11 november 2022

David Auburn, Script Consultant

Vocal Arrangements & Orchestrations by Stephen Oremus

tick, tick...BOOM! was originally produced off-Broadway in June, 2001 by

Victoria Leacock, Robyn Goodman, Dede Harris, Lorie Cowen Levy & Beth Smith


Svensk översättning av Gunnar Carlström, Walfrid Lindsgård & Johan Ragnarsson

Om föreställningen


Året är 1990 i New York City. Du är bjuden på födelsedagsfest för Jon, som fyller 30 år. Jon är en lovande kompositör, men han kämpar med brödjobb och gratisspelningar för att klara av att betala hyran i väntan på sitt stora genombrott. Susan vill gifta sig och flytta från Manhattan, Michael klättrar på karriärstegen och Jon kämpar med att skriva nästa stora amerikanska musikal. 


Det är en berättelse om tid – hur mycket tid har en människa? Det är en berättelse om val – hur påverkar valen jag gör resten av mitt liv? HIV-epidemin i 90-talets New York gör sig ständigt påmind; vänner och kärlekar kommer och går, och mitt i allt pågår livet.

 

Välkommen som gäst in i det bohemiska kollektivboendet, lägenheten som Jon och Michael delar på södra Manhattan, fast i ett industriområde i Malmö. Låt dig omslutas av festen, umgänget och musiken. Ta för dig av dryck och snacks, sätt dig i en bekväm soffa eller dansa med till musiken – men fingra inte på stereon, för då blir Susan sur. 

Föreställningen är ca 1 timme och 45 minuter lång utan paus och utspelar sig två halvtrappor upp, utan hiss. Det finns sittmöjligheter i lokalen, men den bästa upplevelsen får du om du följer karaktärerna när de rör sig och händelserna när de utspelas i lägenheten. Ring eller mejla gärna för att diskutera assistans under föreställningen.Se tillgängliga datum

På scen

Kreativt team